Het geheim van de vleermuisjager

2006_02-het-geheim-van-de-vleermuisjagerKarim en Marloes zitten bij elkaar in de klas. Klasgenoot Tycho komt op een dag op school met een vleermuis, die hij te koop aanbiedt. Marloes en Karim vinden het stom, maar toch kunnen ze het niet uit hun hoofd zetten. Ze besluiten om uit te pluizen waar Tycho die vleermuis vandaan heeft. Hoe ze erachter komen en wat er dan allemaal gebeurt, kun je lezen in het spannende Het geheim van de vleermuisjager.


 

Een stukje uit Het geheim van de vleermuisjager

Met tegenzin loopt ze erachteraan. Eigenlijk doet ze dat alleen maar omdat Karim ook meegaat. Ze vindt Karim heel leuk. Hij is altijd hartstikke aardig. Heel anders dan Tycho, die ze helemáál niet leuk vindt. Hij doet altijd gemeen en is een opschepper. Nu heeft hij een grote appelmoespot bij zich die hij aan de anderen laat zien.
‘Wat heb je daar?’ vraagt Jochem hem.
‘Een vleermuis. Gevonden.’
Marloes zet een stap achteruit. Gets, een echte? Triomfantelijk houdt Tycho de pot omhoog zodat ze het beter kunnen zien. Op de bodem ligt een klein, donkergrijs hoopje. Er is niet veel in te herkennen.
‘Pfft. Dat is helemaal geen echte vleermuis,’ zegt Kelly. ‘Het lijkt wel een drol.’
‘Doe niet zo stom!’ snauwt Tycho en hij beweegt de pot heen en weer. ‘Kijk maar. Hij slaapt.’ Het dingetje op de bodem rolt heen en weer, maar er zit niet veel beweging in.
‘Zie je wel? Je hebt gewoon een drolletje in een pot gedaan,’ zegt Kelly.
‘Hij is vast gewond,’ fluistert Karim tegen Marloes.
‘Of dood,’ knikt Marloes en ze zegt hard genoeg zodat Tycho het goed kan horen: ‘Gestikt in die pot!’
‘Hij is niet dood!’ schreeuwt Tycho en hij schudt met de pot. ‘Hij slaapt gewoon. Kijk dan!’
‘Nou, die wordt echt niet meer wakker!’ zegt Marloes. Voordat Tycho een antwoord terug kan bijten, slaakt een van de meisjes een kreet. ‘Ik zie een pootje! Hij leeft echt, hoor! Ik zie een pootje.’ Het lijkt wel of ze een toverwoord heeft gezegd. De meisjes stuiven gillend weg, de jongens verdringen zich er nog dichter omheen.
‘Laat je hem zien in de klas?’ vraagt Jochem.
Tycho kijkt hem heel lelijk aan.
‘Hoe kom je er aan?’ vraagt iemand anders.
‘Dat gaat je niks aan!’ zegt hij kribbig.
‘Heb je wel gaatjes in het deksel gemaakt?’ vraagt Marloes.
‘Waar bemoei jij je mee, stomme trut?’ snauwt Tycho en hij ziet eruit of hij Marloes een oplawaai wil geven. ‘Wil je matten?!’
Kelly trekt Marloes mee. ‘Kom, laat hem maar.’


 

Het geheim van de vleermuisjager
is verschenen in 2007 bij Uitgeverij Leopold en maakt onderdeel uit van de “geheim van”-serie. De tekeningen en de cover zijn gemaakt door Saskia Halfmouw, die alle geheim-boeken illustreerde.