Bloedverwanten

2015_01-bloedverwantenAva’s wereld staat op zijn kop na een aanslag op haar chef Gé Havinga. Ze stort zich op de zaak en ontdekt dat haar baas bezig was met een geheim onderzoek. Ze snapt al vlug dat hij aanwijzingen voor haar heeft achtergelaten, maar hoe ze zich er ook in vastbijt, het lukt haar niet om de gecodeerde hints te ontrafelen. Niettemin raakt ze steeds verder verstrikt in de weerzinwekkende wereld die Gé onderzocht voor hij werd neergeschoten…


Een stukje uit Bloedverwanten

Met een klap verscheen plots een spinnenwebachtig gat in de voorruit van Danny’s auto en direct daarna nog een. We doken allebei in elkaar. ’Ze schieten!’ schreeuwde Danny, gaf een ruk aan het stuur en één angstige seconde lang zag ik een enorme eikenboom van heel dichtbij – toen scheerde Danny er rakelings langs en slippend kwamen we voor de ingang tot stilstand.
‘Erachteraan?’ riep Danny.
‘Wacht, wacht! Nee, naar binnen!’
‘Ava!’
‘Brand! Ik zie vlammen! Ze werken bewijsmateriaal weg!’
In een vloeiende beweging trok Danny een veiligheidshamer uit een houder in de deur en sloeg die met kracht tegen de kapotgeschoten voorruit. Met een paar klappen ramde hij voldoende glas weg om wat te kunnen zien. Kleine stukjes glas vlogen alle kanten op. Hij smeet de hamer over zijn schouder op de achterbank, trapte het gaspedaal in en we scheurden het terrein op. Aan het eind van wat zeker een oprit van driehonderd meter was, stond een twee verdiepingen tellend huis, gebouwd in neoklassieke stijl: een gele steensoort en brede lateien, houten luiken voor hoge ramen. Het had een karakteristiek dak met grijze leistenen pannen en een aantal kleine dakkapelletjes.
Vlammen sloegen uit een gebarsten raam op de begane grond. We stopten op de oprit. Nog voordat de auto stil stond, was ik er al uitgesprongen. Niet weer! Ze hadden ons zien aankomen, ze wisten dat wij ze in de smiezen hadden en nu ging het er net zo aan toe als in Irrenhafn.
‘Bel 112 en Astrid Happ!’ riep ik naar Danny.
‘Wacht! Wat ga jij doen?’
‘Naar binnen.’
‘Nee Aaf, niet doen! Dat is levensgevaarlijk!’
Dat wist ik ook wel. Maar er was een reden waarom ze dit huis in de fik zetten. Er was belastend materiaal daarbinnen en dat probeerden ze weg te…
Een gezicht! Opeens zag ik achter een van de ramen boven een gezicht en twee handen die werden opgestoken. Ik kon geen details onderscheiden, maar de tralies voor de ramen vertelden me genoeg: de persoon daarboven zat in de val.
‘D! Er is iemand binnen! Boven!’


Bloedverwanten verscheen in augustus 2015 en wordt uitgegeven door De Crime Compagnie.