Els Ruiters

 

  • Komt uit Eindhoven
  • Beroep: grafisch vormgever/dtp’er
  • Houdt van: Henk en Marleen en Linda
  • Speelt graag saxofoon
  • Fotografeert (het liefst mensen)
  • Vindt vogels kijken leuk
  • En een goeie film zien ook
  • Is dol op science-fiction
  • Wil nog een keer een science-fiction schrijven
  • Luistert naar jazz, the Eagles, Phil Collins, The Corrs en nog veel meer

Boekbio Els Ruiters

In 2005 kwam mijn eerste boek uit: De Drakenmeester. Een succesvol jeugdboek over een jongetje dat een drakenei vindt. Het werd uitgebracht door uitgeverij Ploegsma en werd een hit, want het was binnen drie maanden uitverkocht. Na dat droomdebuut had ik de smaak te pakken, en het ene na het andere boek volgde.

Met het groter worden van mijn dochters veranderde ook mijn doelgroep, en zo stapte ik in de wereld van de romantische fictie: chicklits. Dat had ik nooit kunnen voorzien: totdat ik ze ging schrijven had ik er zelfs nog niet eens een gelezen. Wat mij betrof was het ook meer de humor in die boeken die me aansprak, en dat was kennelijk ook het geval voor uitgeverij Zomer & Keuning, want Door dik en dun werd daar uitgebracht. Uitverkocht, herdrukt en nog een keer herdrukt. Geen slechte start in het lichte genre dus.

Het bijzondere boek Sint is voortgekomen uit de vraag om een boek te schrijven dat nu eens niet over Zwarte Piet, maar over de goedheiligman zelf gaat. Voor dit boek heb ik zelfs een studiereis naar Turkije ondernomen. Het boek heeft in de top 60 van de best verkochte boeken gestaan.

Na een aantal chicklits en ook nog steeds jeugdboeken (waaronder de uiterst populaire Babysit Babes-serie) besloot ik om mijn echte oude liefde, thrillers, op te pakken. Lang geleden, nog voor ik ook maar één boek had gepubliceerd, schreef ik al spannende verhalen. Ook dit ging me niet slecht af: Geraakt vond zijn weg naar uitgeverij De Crime Compagnie en ondertussen heb ik daar het derde deel van de Van Amstel & Welsman-reeks in afgeleverd. Met Verborgen verleden komt er -voorlopig- een einde aan de belevenissen van het rechercheursduo uit Valenberg.

Tien jaar en meer dan 25 boeken, korte verhalen en bijdragen voor bundels later, kan ik terugkijken op een geslaagde schrijfcarrière. Voorlopig zal er wel niet veel meer van komen. Ik schrijf niet beroepsmatig. Nee, ik heb een bedrijf in grafische dienstverlening en ik werk drie dagen per week bij een reclamebureau. Ik heb het dan ook drukker dan ooit. Daarnaast speel ik sax in een bigband en houd ik me behoorlijk fanatiek bezig met fotografie. En schrijven dan? Boeken? Nieuwe karakters of vervolgdelen van andere boeken? Op dit moment komt het er niet van. Maar wie weet – wat in de pen zit…

Fout: Contact formulier niet gevonden.