Geraakt

2012_02-geraaktWanneer een 16-jarig meisje wordt vermist, stort rechercheur Van Amstel zich op de zaak. Al snel wordt duidelijk dat niet iedereen het populaire meisje even leuk vindt. Wat heeft dat ex-vriendje te maken met de verdwijning? En wat voor informatie circuleert er op Facebook en Hyves? Of is Merel toch gewoon zelf vertrokken zonder bericht achter te laten?


Een stukje uit Geraakt

De geur van nachtelijke kou, vermengd met een vage benzinedamp en het zachte parfum van haar eigen bodylotion prikkelde haar zintuigen. De kou kroop in haar rug en haar ledematen en verstijfde haar. Maar het maakte haar ook helderder. Ondanks de bonzende pijn in haar hoofd en de misselijkheid besefte ze dat ze ergens overheen lag en dat haar hoofd naar beneden hing. Ze kon haar haar voelen dat in slierten langs haar gezicht viel en tegen haar wangen plakte. Het was te donker om iets te kunnen zien. Of kwam dat omdat ze nog steeds haar ogen niet open had? Sliep ze en was dit een nachtmerrie? Een verschrikkelijke, levensechte droom?
Plots zag ze door de duisternis een lichte, bewegende vlek en toen ze een paar keer moeizaam knipperde, realiseerde ze zich dat het haar eigen handen waren.
Ik ben wakker. Dit is echt.
Ze wist nu zeker dat het nacht was. Wie was dat toch die ze hoorde praten? Het ene moment leek het alsof ze werd toegesproken maar dan klonk de stem weer anders, als iemand die voor zich uit zat te mompelen. In het groeiende besef dat ze niet sliep bewoog ze haar vingers. Bijna meteen kwam tintelend het leven erin terug. Ze zag een uitsteeksel, tenminste daar leek het op, donker maar solide en ze bewoog haar handen om het te pakken zodat ze zich zou kunnen opduwen.
Meteen werd de toon van de stem heel anders, harder en angstaanjagend. Instinctief voelde ze behalve de misselijkheid en de hoofdpijn iets anders – gevaar. Levensbedreigend gevaar. Heel dichtbij.
Plotseling borrelde hevige paniek in haar op.
Papa, papa ben je daar? Mama, ik ben bang!


Geraakt
is mijn eerste thriller en verscheen juli 2012 bij Verbum Crime.